top of page

SIKÇA SORULAN SORULAR (S.S.S.)

 

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

 

Sitemizde yer alan "TALEP FORMU" linkleri yardımıyla talep formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Ya da aşağıda yer alan iletişim bilgilerimizi kullanarak da taleplerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

E-posta                   :  info@yontemistatistik.com

Telefon/Whatsapp: 0(537) 064 84 15

Adres                      :  Beştepe Via Flat İş Merkezi Kat 3. No:7/2 06560 Söğütözü/ANKARA

Çalışma Saatleri: Pts-Cuma: 09:00-18:00  Cts-Pazar: Kapalı.

(Ofis Görüşmesi İçin Randevu Alınız)

 

                                    

Ne Tür Hizmetler Sunuyorsunuz?

 

Yöntem İstatistik&Analiz Merkezi olarak sunduğumuz hizmetler bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoriye ayrılmaktadır.

Bireysel İstatistik&Analiz ihtiyaçları;

Ağırlıklı olarak akademik anlamdaki istatistiksel analiz ihtiyaçları şeklinde ortaya çıkmaktadır. SPSS, STATA, E-VİEWS vb. istatistiksel analiz programlarında yapılması gereken analiz çalışmalarınız uzman ekibimiz tarafından hazırlanarak rapor halinde size sunulmaktadır. Ayrıca bireysel bazda SPSS, STATA, E-views vb. programlar başta olmak üzere bu programların kullanımının çeşitli seviyelerde öğretildiği eğitimler verilmektedir. Söz konusu eğitimleri, online olarak alabileceğiniz gibi belirli bir sayıya ulaşılması koşuluyla bulunduğunuz ilde birebir olarak yerinde eğitim şeklinde de verilmektedir.

Kurumsal İstatistik&Analiz ihtiyaçları;

Firmaların mevcut faaliyetlerinin etkinliği, personel motivasyon ve performans analizleri, finansal performans analizleri, pazar araştırmaları, sektör araştırmaları vb. çok sayı ve çeşitte hizmet sunmaktayız.

İşletmelerinin mevcut performans durumlarını net olarak görmek isteyen firmalar ile yeni bir sektöre giriş yapma arefesinde olan firmalara ilgili konularda sunduğumuz analiz raporlarıyla danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

Neden Sizinle Çalışmalıyım?

Gerek bireysel anlamda gerekse kurumsal bazda Yöntem İstatistik Merkezi’ni tercih etmeniz için çok sayıda neden bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en önemlisi uzun yıllar çok sayıda kişi ve kuruma sunduğumuz hizmetlerimizde memnuniyet düzeyinin %100 e yakın olarak devam etmesidir. Bizim için öncelikli olan size sunulan analiz çalışmalarının kalitesi olduğu için müşterilerimizin memnuniyeti de bununla birlikte gelmektedir. Dolasıyla arzu ettiğiniz seviyede bir çalışma/rapor teslim alacağınızı garanti ediyoruz.

Sahip olduğumuz akademik kadro alanındaki en iyi akademisyen hocalarımızdan oluşmaktadır. Bu sebeple hazırlanan analiz raporları ve tüm istatistiksel çalışmalar oldukça kaliteli bir seviyede olmaktadır. Bu anlamda şimdiye kadar akademisyenlerimize ve öğrencilerimize sunduğumuz hiçbir hizmet için olumsuz geri dönüt almadık. Aksine teşekkür mesajları ile mutlu olduk.

 

Kurumsal bazdaki çalışmalarımızda firmalarımıza sunduğumuz ilk raporlarımızı ücretsiz olarak teslim ediyoruz. Bu yolla, yapılan işin kalitesinin ve firmalarımızın iş performanslarına katkı sağlayacakları değerli bilgiler olduğunu kendilerinin de görmelerini istiyoruz. Bilhassa işletmelere yönelik olan programlarda işletmelerimizin karlılıklarını nasıl arttırabilecekleri, ihtiyaç duydukları alandaki Pazar araştırmaları ile işletmelerimizin finansal olarak güçlenmelerine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz.

 

İstatistiksel Analizlerin Yapılma Süreci ve Teslimi Nasıl Oluyor?

Bireysel ya da kurumsal bazdaki tüm çalışmalarımızın ilk aşaması talep formunun doldurulması ya da iletişim kanallarımızla (e-mail, telefon, ofis görüşmesi) bir talepte bulunulması ile başlamaktadır. Talep aşaması oldukça önemli olup, bu aşamada sizlerden, çalışmanızla ilgili olarak taleplerinizi ayrıntılı olarak ifade etmeniz rica edilmektedir. Bunun temel sebebi ortaya çıkacak olan nihai rapor ya da çalışmanın sizin arzuladığınız şekilde olması için bir gerekliliktir.

Talebiniz bizim tarafımızdan alındıktan sonra size yapılacak çalışmanın seviyesine ve teslim tarihine göre bir fiyat teklifi sunulmaktadır. Fiyat teklifinin sizin tarafınızdan kabul edilmesi sonrası çalışma süreci başlamaktadır. Bu sürecin başında ihtiyaç duyulursa analizler için ilgili istatistik hocamızla görüşmenizi de sağlayabiliyoruz. Böylece çalışmadan ne beklediğinizi daha detaylı aktarma fırsatı buluyorsunuz.

İşletmeler için ise, analizi yapılacak konuda bilgilerin ve bazı verilerin elde edilmesi sonrası ilgili uzmanımız tarafından çalışmaya başlanmaktadır. Analiz sonucunda hangi konularda bilgi edinilmesi isteniyorsa çalışma öncesinde şirkette yetkili kişilerle ön görüşmeler sağlanarak çalışmaya başlanmaktadır. Çalışma bitiminde ise detaylı analiz raporu sunulmaktadır.

Çalışma Sonucu Nasıl Gönderilecek?

Çalışmanız/Raporlarınız hazır olduğunda e-posta olarak soft ortamda iletilmekte, ayrıca isterseniz kargo ile ya da Ankara’da bulunan kişi ve kurumlar için ofisimizde teslim gerçekleştirebiliyoruz.

Analiz Raporunu/Çalışmayı Beğenmezsem Ne Olacak?

Böyle bir durumla çok nadir olsa da karşılaşılması halinde gerekli revizeleri ücretsiz olarak yapıyoruz. Ancak bu durumla karşılaşmamak için çalışma öncesinde istediğiniz analizle ilgili tüm detayları doğru ve tam bir şekilde bize iletmeniz gerekmektedir. Bunu sağladığımızda zaten çalışma sizin istediğiniz şekilde olmaktadır. Ama yine de tüm çalışmalarımızda iyi niyet esasına göre gerekli revizeleri titizlikle yapıyoruz.

İşletmeniz için sunulan raporlarda ise benzer şekilde eksik görülen konularda revizeler/düzeltmeler yapılarak analiz raporlarını sizin istediğiniz seviyeye getiriyoruz.

Uzun süreli ve hacimli analiz çalışmalarında ise bu tür sorunlarla karşılaşılmaması için ara raporlar sunuyoruz böylece çalışmanın gidişatı ile ilgili bilgi almış oluyorsunuz.

Gizlilik İlkenizi Açıklar Mısınız?

Yaptığımız tüm çalışmalar gizlilik politikamız gereğince tamamlıyoruz. Kişisel/kurumsal bilgilerinizin hiçbir kişi ve kurumla paylaşılmayacağının garantisini veriyoruz. Kişisel/kurumsal bilgilerinizi sizlere daha iyi hizmet vermek ve iletişimimizi kuvvetlendirmek için talep etmekteyiz. Kişisel/Kurumsal bilgilerinizi bizimle paylaşmanız durumunda bu bilgilerin korunması için gerekli fiziki, teknik ve idari önlemler alınmıştır.

Çalışmayı/Raporu Nasıl Kullanabilirim?

Talep edeceğiniz her tür çalışmanın, analiz raporunun teslim sonrası tüm hakları size devredilmektedir. Dilediğiniz platformda istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Ücretlendirme Neye Göre Yapılıyor?

Bireysel ve Kurumsal her türlü istatistik ihtiyaçlarınız için ücretlendirmeler her işin gerektirdiği zorluk seviyesi, kapsamı, türü ve teslim süresine bağlı olarak değişmektedir. Ancak işle orantılı olacak şekilde piyasadaki en kaliteli hizmeti en uygun fiyatlarla sunmanın gayreti içerisinde hareket ediyoruz.

Neler Yapıyoruz?

Yöntem İstatistik ve Analiz Merkezi olarak tez analizleri, makale analizleri, yüksek lisans tez analizleri, doktora tez analizleri gibi pek çok veri analizi türünde ve seviyesinde profesyonel danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Aşağıda akademik tez analizlerimize ilişkin detaylı hizmet kalemlerimiz sunulmuştur.

İstatistiksel Tez Analizi

Tez analizi, makale analizi ya da bir proje analizi, seviyesi ne olursa olsun herhangi bir akademik çalışmanız için istatistiksel analiz talep etmeniz durumunda ilk olarak anket formunuzu, verilerinizi, hipotezlerinizi ve ayrıca talep ettiğiniz istatistiksel analizler nelerde tüm bunları belirtmeniz gerekmektedir. Çünkü bir istatistiksel analize dair size fiyat bilgisi verebilmemiz için ilk aşamadan bu bilgilerin olması gerekmektedir. Size kısa sürede çalışmanızın teslim edilebileceği tarihle birlikte geri dönüş yapıyoruz.

İstatistiksel Analiz Raporlama Hizmetimiz

Tez analizlerinde eğer nicel bir veri analizi yapılacaksa ağırlıklı olarak SPSS programında yapılan analizler kullanılmaktadır. SPSS analizleri günümüzdeki pek çok veri analizi faaliyetinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. SPSS analizi genel bir ifade olsa da bu program kullanılarak çok sayıda veri analizi SPSS istatistik programı kullanılarak yapılabilmektedir. Örneğin; Karşılaştırma testleri (anova f testi, bağımsız örneklem t testi, paired sample t testi, kruskal wallis h testi, wilcoxon t testi, mann whitney u testi) sıklıkla yapılan analiz yöntemleridir. Ayrıca spss analizleri kapsamında en yoğun kullanılan bir başka analiz şekli de çok değişkenli istatistiksel analizler kapsamına giren regresyon ve faktör analizleri de bulunmaktadır. 

Tez analizleri kapsamında en fazla kullanılan bir diğer analiz türü de AMOS programıyla yapılan yapısal eşitlik modeli analizleridir. Bu analizlerin yapılmasına geçilmeden önce yapısal eşitlik modeli varsayımlarına bakılarak analize o şekilde geçilmelidir. Bu kapsamda path analizi, doğrulayıcı faktör analizi gibi analizler yoğun olarak yapılmaktadır. 

Tez analizleri kapsamında araştırmanın türüne göre nitel veri analizleri de tercih edilebilmektedir. Nitel analizler yapılması için kullanılan programların başında Maxqda/Nvivo gelmektedir. Nitel çalışmalar yapısı gereği nicel çalışmalardan daha detaylı bir analiz sürecine sahip olabilmektedir. Çünkü katılımcılarla daha fazla bire bir ilişki gerektiren bir analiz türüdür. Bu analizin de dolayısıyla araştırma sahibi ile birlikte koordine edilerek yürütülmesinin önemi nicel analiz yöntemlerine göre daha fazla ön plana çıkmaktadır. 

Tez analizi ya da herhangi bir akademik analiz sürecimiz tamamlandığında sadece analiz çıktılarının danışan müşterimize verilerek işin kolaycılığına kaçmıyoruz. Hazırlanan tüm tez analizleri ya da akademik analizlerimizi büyük bir titizlikle iyi bir rapor şeklinde sunuyoruz. Bu raporda tez analizinin sonuçlarına göre yorumlamaları da bulunmaktadır. Bu yorumlamaları ve tabloları inceleyen danışanımızın herhangi bir sorusunun olması halinde kendisine analizle ilgili detaylı bilgi verilerek tez analizine sahip olması sağlanmaktadır. Ayrıca bu detaylı açıklama hizmetimiz için de herhangi bir ücret talep etmiyoruz. 

Ekonometrik Tez Analizi 

Araştırmanız için yapılacak olan analiz türünün araştırma verilerinizin türüne de bağlı olduğunu daha önce de ifade etmiştik. Buna göre başta iktisadi verilerle yapılacak analizler olmak üzere iktisadi ve ekonomik bir model söz konusu olduğunda ekonometrik analizler kullanılmaktadır. Başka bir deyişle iktisadi teorilerin sayısal olarak ortaya konulması kapsamında yapılan analizlerin genel adına ekonometrik analiz adı verilmektedir. İktisat başta olmak üzere işletme ve maliye alanlarında bu analiz oldukça ön plana çıkmaktadır. 

İstatistiksel analiz kapsamında özellikle SPSS analizi kullanılırken ekonometrik analizler kapsamında yoğun olarak STATA ve E-VİEWS programları kullanılmaktadır. Ekonometrik analizler genel olarak 3 sınıfa ayrılmaktadır. Bunlar:

 

Yatay Kesit Analizi

Çoklu Doğrusal Regresyon

Binary (İkili) Logit ve Probit Modeller

Multinomial (Çok Terimli) Logit ve Probit Modeller

Ordinal (Sıralı) Logit ve Probit Modeller

Count (Sayma Veri) Poisson ve Negatif Binom Regresyon Modelleri

Sınırlı Bağımlı Değişkenli Regresyon Modelleri

Kantil Regresyon

SUR (Görünürde İlişkisiz) Regresyon

Mekansal Ekonometrik Modeller

Zaman Serileri Analizi

Durağanlık Analizi – Birim Kök Testleri

Yapısal Kırılmalı Birim Kök Testleri

Eşbütünleşme Analizi

VAR (Vektör Otoregresif) Model

Nedensellik Analizleri

Panel Veri Analizi

Havuzlanmış EKK

Birim – Zaman Etki

Rassal Etkiler – Sabit Etkiler

Yatay Kesit Bağımlılığı Testleri

Panel Birim Kök Testleri

Panel Eşbütünleşme Analizi

Yapısal Eşitlik Modelleri

Bu analizlerde ise kurduğunuz araştırma modellerinin yapısal eşitlik çözümlemelerine uygulukları denetlenmektedir. Yapısal eşitlik modelleri ikinci nesil veri analizi teknikleri olarak ifade edilmektedir. Analiz yöntemlerinden en bilinen olan regresyon analizi, literatürde birinci nesil veri analizi tekniği olarak ifade edilmektedir. Yapısal eşitlik modelleri, birinci nesil veri analiz yöntemlerinden farklı olarak çok sayıda bağımlı ve bağımsız değişken arasındaki karmaşık ilişkilerin analiz edilmesi için kullanılmaktadır. 

 

Yapısal eşitlik modelleri; temel olarak gözlenen değişkenler ve örtük değişkenler arasındaki hem nedensellik hem de korelasyon ilişkilerini analiz eden istatistiksel bir tekniktir. Bu yöntemde bağımlılık ilişkilerinin test edilmesi amacıyla çok sayıda analizi bir araya getiren bir yöntemdir. Bu yöntemler; varyans, kovaryans analizleri, faktör analizi ve çoklu regresyon analizleridir. Bu gibi analizlerin bir arada kullanılmasıyla analiz edilen çok değişkenli bir yöntemdir. Yapısal eşitlik modelleri ağırlıklı olarak siyaset bilimi, ekonomi, pazarlama, psikoloji ile eğitim ve sağlık alanlarında kullanılmaktadır. 

Tez Analizi ve Akademik Danışmanlıklarımız

Tez analizleriniz başta olmak üzere tüm akademik analizleriniz için sürecin en başında yani hipotez oluşturulması ve anket verileri toplanmasından itibaren analiz sürecinin raporlanması ve tamamlanmasına kadar sizlerle iletişimde kalarak bir akademik danışmanlık hizmeti sunmaktayız. Bazı analizlerin büyük verilerle çalışılması, uzun bir süreç sonunda tamamlanma ihtiyacı olması sebebiyle gerek istatistik hocamızla görüşmeniz gereken konularda gerekse tez analizinize dair aklınıza takılan herhangi bir husus olması durumunda bunun giderilebilmesi için bir akademik danışmanlık hizmeti sizlerle birlikte yürütülmektedir. 

Yüksek Lisans Tez Analizi

Yüksek Lisans Tez analizi, tezinizin analiz bölümünün tüm aşamalarıyla ele alınarak tamamlanması anlamına gelmektedir. Yüksek Lisans tez konunuza göre araştırma probleminizin hipotezlerinizin belirlenmesi, buna uygun analiz yöntemlerinin belirlenerek buna uygun analiz programında detaylı analizlerinin yapılması ve çıkan bulguların yorumlanması ve tüm bunların bir rapor şeklinde sunulmasıdır. Eğer sonrasında gerek duyulursa da analiz çalışmanız için revizelerle ilgili iletişim sürecimiz devam etmektedir. 

 

Doktora Tez Analizi

Doktora Tez analizinde de yüksek lisans tez analizinde olduğu gibi benzer bir süreç izlenmektedir. Tezinizin analiz bölümünün tüm aşamalarıyla ele alınarak tamamlanması anlamına gelmektedir. Doktora tez konunuza göre araştırma probleminizin hipotezlerinizin belirlenmesi, buna uygun analiz yöntemlerinin belirlenerek buna uygun analiz programında detaylı analizlerinin yapılması ve çıkan bulguların yorumlanması ve tüm bunların bir rapor şeklinde sunulmasıdır. Eğer sonrasında gerek duyulursa da analiz çalışmanız için revizelerle ilgili iletişim sürecimiz devam etmektedir. 

Analiz Sürecimiz Nasıl Devam Etmektedir?

Yöntem İstatistik ve Analiz Merkezi olarak, siz değerli danışanlarımızdan gelen tez analizi başta olmak üzere tüm akademik analizi taleplerinizde izlediğimiz süreci aşağıda balıklar halinde açıkladık.

 

1. Analiz Talebinin ve Detaylarının Alınması

Tez analizi başta olmak üzere herhangi bir akademik analiz talebiyle bize başvurduğunuzda ilk olarak bu talebe dair detayları alıyoruz. Örneğin bir anket analizi yapılacaksa anket soruları ve anketin büyüklüğünün ne olduğu yani kaç kişiye uygulandığı ve soru sayısı ön plana çıkmaktadır. Ayrıca özellikle belirtmek istediğiniz ya da tez danışmanınızın özel olarak belirttiği bir husus varsa onları da mutlaka bize bildirmeniz gerekmektedir. Ayrıca yapılacak analiz türü vb. başka hususlar da varsa söylemek istediğiniz tüm bunları alıp istatistik hocamıza iletiyoruz. Akademik analizinizi istediğiniz teslim tarihini de göz önüne alarak hocamızdan fiyat teklifini alıp size iletiyoruz. Eğer sizin için de uygun olması halinde çalışmanın sonraki aşamasına geçiyoruz.

Özetle bu ilk aşama çalışma öncesi bir ön hazırlık niteliğinde olmaktadır. İstatistik analizinin araştırma modeli, hipotezleri, verilerin yeterliliği ve uygulanacak analiz türleri üzerinde sizinle de görüş alışverişinde bulunarak detaylar belirlenmektedir.  

2. Danışman tarafından analiz taslağının onaylanması

Sizinle birlikte analizin detayları belirlendikten sonra ve fiyat da sizin için uygun olması halinde çalışma sürecimize geçiyoruz. Bu kısımdaki ilk aşama bu detayların danışman hocanıza sunularak onayının alınmasıdır. Araştırma sorusu, hipotezler, analiz türleri ve veriler gibi her bir unsur hakkında hocanızın onay vermesi oldukça önemlidir. Aksi takdirde analizin yeniden yapılması gerekebilir. Bu sebeple danışman hocanızla iletişimde kalarak tüm bu detayları kendisine sunmanız, fikirleriniz alarak o şekilde analize başlanması daha yerinde bir davranıştır. 

3. Analiz Süreci

Danışman hocanızın analize dair beklenti ve talepleri de dikkate alınarak analize başlanmaktadır. Analiz sadece verilerin istatistiksel olarak bir analiz programında analiz edilmesinden ibaret kalmamakta bu analiz sonucunda ulaşılan bulguların tablolaştırılması ve her biri hakkında yorumların da yapılmasını kapsamaktadır. Bir istatistiksel analizi sadece istatistik alanında uzman olan herhangi bir kişinin yapması mümkün değildir. Çünkü gerek tez analizleri, gerekse makale ya da proje analizlerinin her biri birer uzmanlık alanındaki çalışmalar olmaktadır. Bu çalışmalardan bazıları işletme, iktisat, maliye vb. sosyal bilimler alanında olabileceği gibi bazılarının mühendislik alanlarını kapsayan fen bilimleri alanlarında olabilmektedir. Bazı analiz çalışmaları ise sağlık bilimleri alanında gerçekleştirildiği için sağlık, tıp, biyoistatistik alanlarındaki uzman hocalarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. 

4. Analiz sonuçlarının Yorumlanması

Bir akademik analizin herhangi bir istatistik programına sokularak analiz edilmesi ve çıkan bulguların tablolar halinde sunulması elbette yeterli bir analiz değildir. Asıl gerekli olan bu analiz sonuçlarının gerektiği şekilde yorumlanması ve buna dair gerekirse başka yorumlarla zenginleştirilmesidir. Her bir tablonun kısa yorumlarla açıklanması sonrası tüm analiz sonucu için genel bir değerlendirme de yapılması oldukça önemlidir. 

5. Analizin incelenmesi sonucunda ortaya çıkan sorularınıza cevap verilmesi 

Analiz sürecinin en başında itibaren sizin de aslında bu sürecin içerisinde olarak bir çalışma yürütmemize rağmen, bazen analizlerde tam olarak anlaşılamayan şeyler olması da oldukça doğaldır. Bu kısımların ihtiyaç olursa hocamızla görüşerek cevaplarının alınması ve sizin aklınıza takılan sorulara cevap verilerek analizin tamamlanması gerçekleştirilmektedir. 

Siz de Her tür ve düzeydeki akademik analizleriniz için Yöntem İstatistik ve Analiz Merkezinin profesyonel kadrosuyla çalışabilirsiniz.

bottom of page