top of page

SPSS Analizi Yapan Yerler

Lisans sonrası eğitimlerini (yüksek lisans ve doktora), bitirebilmek için tez çalışması mecburidir. Ders dönemi biten yüksek lisans ve doktora öğrencileri tez dönemine geçer. Bu aşamada ilk olarak kendilerine bir araştırma konusu seçerler. Bu konu bir problem olmalı ve araştırmacı çalışmasına o probleme çözüm veya çözümler bulmak durumundadır. Konusunu belirledikten sonra araştırma için veriler toplar. Ampirik bir çalışma ise bir anket çalışması yapar. Elde ettiği veriler tek başlarına bir anlam ifade etmez. Bu verilerini anlamlı sonuçlar elde edebilmek için analiz eder.

Yüksek lisans tezi ve doktora tezi analizleri genellikle SPSS paket programı ile yapılmaktadır. SPSS eğitimi üniversitelerin ilgili bölümlerinde verilmektedir ancak özellikle sosyal bilimlerde bu eğitim yetersiz kalabilmektedir. Bu sebeple öğrenciler tez aşamasında hem de bu programı öğrenmek ve kullanmak durumunda kalabilmektedirler. Ancak bu özellikle çalışan kişiler için çok yorucu olmakta süreci çok fazla uzatmaktadır. Bu amaçla SPSS analizi yapan kişi ve kurumlar vardır. Özellikle günümüzde bu ihtiyaç dolayısıyla sayıları çok fazla artmıstır.

SPSS analizi yapmak tezin bütünü ve sonucu için çok önemli bir aşamadır. Çünkü tez bu verilerin analizi ve yorumlanması ile probleme ışık tutacaktır. Bunun için SPSS analizini uzman ve güvenilir kişilerin yapması önemli bir husustur.

​​

Son yıllarda sayıların da artmış olmasıyla orantılı tez analizi konusunda SPSS analizi yapan yerlerle güven problemi yaşanmaktadır. Çalışmalar analiz aşamasında eksik, yetersiz veya komple yanlış olabilmektedir. Bu sebeple SPSS analizi yaptırılacak olan yerle mümkünse yüz yüze görüşebilmek değilse, telefonda güvenilirliği sorgulanmalıdır. Tez aşamasında, tez analizine başlamadan önce tüm verileri eksiksiz iletmiş olmak tam olarak hangi analizlerin istendiğini belirtilmiş olmak gerekmektedir. Tez analizini yapacak olan kişinin bu konuda profesyonel olması çok önemlidir. Bunu anlamak için çalışma öncesinde de analizi yapacak olan kişiyle görüşülmelidir.

Yöntem İstatistik olarak yıllardır uzman kadromuzla bu alanda birçok kişiye hizmet vermiş bulunmaktayız. SPSS analizi yapan yerlerin başlarında gelmekteyiz ve en önemli ilkemiz olan güvenilirlik çerçevesinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Ayrıca çalışmanız için hipotez kurma ve araştırma soruları konusunda destek olmaktayız. Analiziniz için uygulanması gereken teknikleri belirleyip, ayrıntılı raporlar halinde size sunmaktayız.

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

MAYIS 2024 (GÜNCEL) SPSS ANALİZ ÜCRETLERİ

SPSS veri analiz ücretleri birçok faktöre bağlı olarak değişmekle birlikle Şubat 2024 güncel fiyat aralığı 3.000tl-10.000tl aralığındadır. 520 SPSS analizi fiyat aralığının farklı olmasının başlıca

ADIM ADIM SPSS ANALİZİ

SPSS (Statistical Package for the Social Sciences), zorunlu analizler yapmak için kullanılan bir yazılımdır. SPSS, veri analizi, veri görselleştirme, veri madenciliği ve veri kayıtları gibi birçok yay

parametrik ve parametrik olmayan testler

Parametrik testler, dağılım varsayımlarına dayalı istatistiksel testler arasında yer almaktadır. Bilimsel analizlerde temel olarak demografik faktörlerin ve değişkenler arasındaki ilişkilerin istatist

bottom of page