top of page

2024 Yılı SPSS Analiz Ücretleri

Güncelleme tarihi: 29 Oca

2024 yılı SPSS analizi yaptırma ücretleri birçok değişkene göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 4.000tl-15.000tl aralığındadır. Fiyat belirlerken; veri seti, değişken sayısı, ölçek sayısı, çalışma alanı, yapılacak analiz türleri gibi birçok değişken dikkate alınır.



SPSS Analizi, yüksek lisans ve doktora tezleri başta olmak üzere pek çok akademik çalışmada, araştırma, uygulama ve analiz bölümlerinde veri analizi için kullanılan programların başında gelmektedir. Akademik çalışmaların yanı sıra her türdeki verimlilik analizi gibi konularda da SPSS programı kullanılabildiği için özel şirket ve kurumlar tarafından da finansal ve diğer konulardaki analizlerde SPSS programı kullanılarak yapılan analizlerden yararlanılmaktadır. SPSS analizi fiyatları ise yapılacak analizin türüne zorluğuna ve hazır olması gereken zamana bağlı olarak değişebilmektedir.

SPSS analizi ücretleri belirlenmeden önce bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla bir öğrencinin SPSS analizi yaptırmak istiyorum şeklinde karar verdikten sonra cevap vermesi gereken bazı sorular bulunmaktadır. Bunlar:

* Anket verileri toplandı mı?

* Anket verileri toplandıysa hangi ortamda bulunmaktadır. Anket formlarında mı, excel ortamında mı, SPSS formatında programa girilmiş şekilde mi, yoksa herhangi bir word ya da pdf formatında mı?

* Araştırma hipotezleri hazır mı?,

* Araştırmanıza uygun olarak hangi analizlerin yapılacağı belirlenmiş durumda mı? Eğer hipotezler ve analiz türü belli değilse bu konuda da destek olabiliriz.

* SPSS analizinin teslim edilmesi gereken tarih

Bir SPSS analizi ücreti genel olarak yukarıda sayılan maddelere bağlı olarak, yapılacak analiz türü ve zorluğuna da bağlı şekilde değişebilmektedir. Yöntem İstatistik olarak SPSS analizi yaptırma fiyatları konusunda çalışma kapsamına göre verilebilecek en uygun SPSS analizi ücretini sunmaya çalışıyoruz.

Verilerin SPSS'e girilmesi farklı bir işlemdir. Dolayısıyla size verilen SPSS analizi fiyatı verilerin girişi hariç olarak sunulmaktadır. Eğer SPSS'e veri girişi konusunda da yardıma ihtiyacınız varsa o konuda da destek oluyoruz. Veri giriş ücretleri ise verinin büyüklüğüne yani anket soru sayısına ve kaç kişiye anket yapıldığına bağlı olarak değişmektedir.

SPSS Analizi Yaptırmak İstiyorum

Yüksek lisans ve doktora tez aşamasında olan öğrencilerle, makale yayınlaması gereken akademisyenlerimizin SPSS analizi yaptırmak istiyorum şeklinde talepleri olmaktadır. Bize bu şekilde bir talep iletildiğinde ilk olarak konunun uzmanı olan hocalarımıza durum iletilmektedir.

Öğrencilerden ise yapılacak SPSS analizinin detaylarına ilişkin bilgi talep edilmektedir. Alınan detaylı bilgiler sonucunda yapılan değerlendirme sonrasında bu SPSS analizinin kaç günde tamamlanabileceği ve fiyatının ne olacağı konusunda kısa sürede size dönüş yapılır.

SPSS analizi süreci devam ederken de irtibatımız devam eder ve sormak istediğiniz hususlarda size gerekli bilgiler verilmektedir. SPSS analizinin yapılması ve program çıktılarının istenmesi şeklinde talepler olabileceği gibi, SPSS analizinin yapıldıktan sonra çıkan sonuçların da yorumlanarak teslim edilmesi de söz konusudur. Siz hangi şekilde bir talepte bulunursanız SPSS analiziniz o şekilde ve istediğiniz formata da uygun olacak şekilde hazırlanmaktadır.

Akademik çalışma hazırlaması gereken bir çok danışanımız bizimle iletişime geçtiklerinde SPSS analizi yaptırmak istiyorum şeklinde talepte bulunmaktadır. SPSS analizinin yapılması ve bunun size sunulması farklı şekillerde olabilmektedir. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere sadece verilere göre bunun analiz edilmesi de mümkünken, analiz sonuçlarının yorumlanması hatta başlangıçta verilerin girişi de dahil tüm analiz sürecinin tamamlandıktan sonra size teslim edilmesi de mümkündür. Bu sebeple nasıl bir SPSS analizi istediğinize önceden karar vermeniz oldukça önemlidir. Size ileteceğimiz SPSS analizi fiyatımız da bu faktörlere bağlı olarak değişecektir.

Her düzeydeki akademik çalışmanızın analizleri için Yöntem İstatistik'in profesyonel kadrosundan destek alarak SPSS analizlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

SPSS Analizi Yapan Yerler

Piyasada SPSS analizi yapan çok sayıda yer bulunmaktadır. Spss analizi yapan yerler ya da SPSS analizi yapan firmalar olarak bir araştırma yaptığınızda göreceğiniz üzere pek çok yerin bir adresi ve sabit yeri bulunmamaktadır. Sadece mail ve telefon numarasından ibaret iletişim bilgileri bulunmaktadır. Bu durum aslında SPSS analizi yaptırmak isteyen kişiler için oldukça büyük bir risktir. Çünkü analizi yapmak için anlaştığınız kişilerin telefonlarını kapatmaları ya da mailerinize cevap vermemeleri durumunda kendileriyle bir iletişim kanalınız kalmamaktadır. Bu şekilde mağdur olan çok sayıda öğrenci olduğunu belirtmek isteriz. Bu sebeple Yöntem İstatistik gibi resmi ve kurumsal şirketlerle çalıştığınızda ihtiyaç olması halinde ofislerini ziyaret edebilir, çalışmanızla ilgili bir problem ya da eksiklik olduğunda kolay bir şekilde bunun düzeltmesini yaptırabilirsiniz.

Yöntem İstatistik olarak SPSS analizi konusunda hizmet veren resmi, kurumsal ve belirli-sabit bir adreste hizmet veren az sayıda firmadan biriyiz. Bu sebeple ihtiyaç duyduğunuz her düzeydeki SPSS analizi yaptırma işlerinizi gönül rahatlığıyla bizlere emanet edebilirsiniz. Bizimle çalışan çok sayıda öğrenci ve akademisyeninin sonraki çalışmalarında da mutlaka adresleri Yöntem İstatistik olmaktadır. SPSS analizinizin titiz bir şekilde profesyonel bir kadro tarafından hazırlanmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçebilir, mümkün olan en uygun ücretli SPSS analizi hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

SPSS analizi yapan yerler konusunda bir fikir edinebilmeniz için en önemli kriter bu yerin kurumsal, resmi ve sabit bir adresinin olması faktörlerine bakmanızı önermekteyiz. Spss analizi bir süreç olduğu için çalışmanızın detaylı ve titiz bir şekilde ele alınması, size analiz konusunda bilgi verilmesi, spss analizi kapsamında neler yapılması gerektiği ve sizin çalışmanızda nelerin yapılacağı konularında detaylı olarak size bilgi verilmesi gerekmektedir. Pek çok yerin analiz çalışmasında ne yapılacağına dikkat etmeden çabuk para kazanma amacıyla, belki de hiç işinize yaramayacak şekilde analizler yaptıkları bilinmektedir. Bu tür bir hatalı analizin yüksek lisans ya da doktora çalışmanızda hiç bir işe yaramayacağı aksine bu analizin en baştan yeniden yapılması gerektiği ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Böyle durumlarda da çalıştığınız yerin müşteri memnuniyetini önemseyen kurumsa, sabit adresli bir yer olmaması durumunda bu SPSS analizini yeniden yaptırmanızın ne kadar zor hatta imkansız olabileceğini düşünmenizi isteriz.

İyi bir SPSS analizi, çalışmanızın hipotezlerine, amaçlarına uygun olmalı, doğru analiz türü belirlenmiş olmalı ve bunun da gerektiği şekilde bir hata yapılmadan analiz edilmiş olması gerekmektedir. Yine buna ek olarak analiz sonucunda elde edilen çıktıların sonuçların doğru şekilde yorumlanması, analizin bulgular ve tartışma kısımlarının gerektiği gibi hazırlanması gerekmektedir. Yine analiz tamamlandıktan sonra da ihtiyaç duyabileceğiniz ve merak ettiğiniz hususlarda size danışmanlık desteği verilmesi de oldukça önemlidir. Tüm bu anlatılan süreçlerin ideal bir şekilde yürütülmesi iyi bir SPSS analizi yapan yer için oldukça önemli kriterlerdir.

SPSS analizi yapan firma arayışında olan kişilerin yukarıda sayılan her bir hususa oldukça dikkat etmelerini öneriyoruz. Çünkü SPSS analizi ve yorumlanması oldukça hassas bir süreçtir. Akademik çalışmaların, yüksek lisans ve doktora tezlerinin an önemli kısmıdır. Burada yapılacak bir yanlışlığın tüm çalışmanın boşa gitmesi anlamına gelebileceği bilinciyle davranmanızı ve buna uygun bir firmadan SPSS analizi desteği almanızı öneriyoruz. Özellikle SPSS analizinizi hazırlayacak kişilerin istatistik mezunu olmaları ve bu konuda tecrübeleri olan uzman kişiler olmalarına büyük önem vermenizi önermekteyiz. SPSS analizi konusunda sosyal bilimler, fen bilimleri ya da sağlık bilimleri hangi alanda bir çalışma yapılması gerekiyorsa SPSS analizini yapacak uzmanın bu alanda da bir yetkinliğinin olması gerekmektedir. Aksi takdirde bilmediği bir alandaki analizi yapmış olsa bile çıkan SPSS sonuçlarını doğru şekilde yorumlamasının mümkün olmadığı aşikardır.

Yöntem İstatistik bünyesinde çalışan tüm istatistik hocaları aynı zamanda farklı uzmanlık alanlarına sahip oldukları için (sağlık bilimleri, sosyal bilimler, fen bilimleri vb.) her tür ve düzeydeki SPSS analizini en iyi şekilde yapma kabiliyet ve yetkinliğine sahiptirler.

SPSS Analizi Fiyatları

SPSS analizi fiyatının belirlenmesine geçmeden önce bazı bilgileri bize iletmeniz gerekmektedir. Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda bizim tarafımızdan bazı kontroller yapılmaktadır. Verilerin toplanma durumu, verilerin SPSS' e girilip girilmediği, bu verilerin araştırma için yeterli büyüklüğe sahip olup olmadığı, hangi ölçeğin seçildiği ve bunun çalışmanıza ve hipotezlerine uygun olup olmadığı gibi bazı sorulara cevap verilmesi gerekmektedir. Eğer çalışmanız için seçilen ölçek daha önce onay almış bir çalışmanın ölçeği ise bu soruların pek çoğu için endişe etmeye gerek kalmamaktadır.

SPSS Analizinde neden YÖNTEM İSTATİSTİK

SPSS analizi yaptırma talebi olan kişiler, bu konuda güvenilir bir firma aramaya başladıklarında karşılarında çok sayıda kişi ve telefon numarası çıktıklarını göreceklerdir. Ancak bir akademik çalışmanın SPSS analizi ya da başka bir programla analizinin yapılması o akademik çalışmanın en önemli bölümü olması sebebiyle oldukça önemlidir. Buna ek olarak ilgili kişilere topladığınız verileri ve belki de tez, makale vb. akademik çalışmanızı ileteceğiniz için bu firmanın güvenilir olması konusunda en ufak bir şüpheniz olmamalıdır. Aksi takdirde akademik çalışmanızın güvenilir olmayan kişilerin eline geçmesi sonucunda bazı telafisi zor durumlarla karşılaşmanız olasıdır.

SPSS analizi yaptırmak istediğinizde size en önemli tavsiyemiz, resmi, kurumsal ve özellikle sabit bir adresi olan yerlerden bu desteği almanızdır. Çünkü pek çok firma(!) size sadece bir telefon numarası ve mail adresinden başka bir iletişim bilgisi verememektedir. SPSS analizi gibi önemli bir konuda bir sorun yaşamanız ya da analizle ilgili bir düzeltme ihtiyacınız olduğunda böyle bir yerden bu tür bir desteği alabilmeniz zora girecektir. Bu kişilerin sizin tek iletişim şekliniz olan telefon numaralarını kapatmaları halinde başka bir iletişim şekliniz kalmayacağı gibi kurumsal bir yer olmadığı için de bir muhatap bulmanız ve hakkınızı aramanız zor olacaktır.

Tüm bu sebeplerle SPSS analizi başta olmak üzere, tüm istatistiksel analizleriniz de YÖNTEM İstatistik ve Analiz' in uzman kadrosuyla çalışabilirsiniz. Tüm çalışma süreciniz boyunca içiniz rahat bir şekilde güvenilir bir hizmet alabilirsiniz.

Yöntem İstatistik ve Analiz bünyesinde çalışan tüm istatistik uzmanları, istatistiğe ek olarak farklı dallarda uzmanlıkları olan hocalardır. Bu sebeple tıp, sosyal bilimler ya da fen bilimleri sizin çalışmanız hangi alanda ise o alandaki yetkin hocalar tarafından analizinizin yapılacağını bilmenizi isteriz.

Bunlara ek olarak SPSS ya da diğer analizlerinizi kendiniz yapmak istemeniz durumunda online ya da yerinde eğitimlerimizle SPSS kursu ya da diğer istatistik programlarının kurslarını tecrübeli kadromuzdan alarak SPSS analizi yapma yetkinliği elde edebilirsiniz.

SPSS Analizi Aşamaları

Araştırma sorusu, hipotezler ve çalışmanın amacı doğrultusunda anket sorularının hazırlanması

Anket sorusu hazırlamak aslında araştırmanıza uygun olarak bir ölçek seçimiyle başlamaktadır. Anket sorularının sıfırdan hazırlanması gibi bir durum özellikle yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerden beklenen bir faaliyet değildir. Bu aşamada yapılması gereken sizin araştırmanıza uygun bir çalışmanın literatürden tespit edilip o doğrultuda bir ölçek seçimi yapılmasıdır. Bu ölçekte kullanılan sorulardan yararlanılarak anket sorularınızı oluşturabilirsiniz. Ancak burada önemli bir husus daha var. Eğer seçtiğiniz ölçek Türkçe bir çalışmaysa çalışma sahibinden izin almanız gerekmektedir.

Anket oluşturmada ve uygulamada bazı uygulama ve programlar bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın olanlarından biri Google Forms ve Survey Monkey'dir. Bunlar vasıtasıyla anket formunuzu ve sorularınızı oluşturup, anket aracılığıyla verilerinizi toplamaya başlayabilirsiniz.

Verilerin uygun formata dönüştürülmesi ve SPSS' e veri girişi yapılması

Anket uygulamaları online ortamda olabileceği gibi basılı nüsha şeklinde de olabilmektedir. Bu sebeple bu anketlerin toparlanıp SPSS programında kullanılabilecek şekle getirilmesi gerekmektedir. SPSS' e bu verilerin doğrudan girişi yapılabileceği gibi excel formatında da SPSS' e veri yüklemesi yapılması mümkündür. SPSS analizi talebiniz olduğunda SPSS veri girişinin yapılma ihtiyacınız olup olmadığını da belirtmeniz gerekmektedir. SPSS analizi fiyatları ve SPSS verilerinin girişinin yapılması için iki farklı şekilde ücretlendirme yapılmaktadır.

Araştırma Hipotezleri ve amaçları da dikkate alınarak SPSS analizinin yapılması

Eğer SPSS analizi yaptırmadan önce çalışmanızın bir hipotezi ya da amacı yoksa ilk olarak çalışmanızın amacı ve hipotezleri belirlenmeli ve daha sonra buna uygun analiz türü belirlenerek o analizin yapılmasına başlanmalıdır. İlgili analiz türü belirlendikten sonra size bu analiz için fiyat bilgisi iletilmektedir. Onay vermeniz halinde SPSS analizine geçilmektedir. SPSS analizlerini genelde tek parça halinde iletiyoruz. Ancak çalışma şekli uygunsa 2 parça halinde sizden onay alarak da analiz teslimi yapabiliyoruz.

SPSS Analiz Sonuçları

SPSS analizi neticesinde elde edilen bulgular, tablolar ya da grafikler halinde sunulmaktadır. Bunlar, hangi tez formatına göre yapılması gerekiyorsa ona göre hazırlanıp şekilsel düzenleme yapılarak teslim edilmektedir.

SPSS Analizi Yorumları

SPSS analizi yapıldıktan sonra ortaya çıkan bulguların yorumlanması ise başka bir aşamadır. Her bir analiz çıktısı olan tablonun altına o tablonun yorumları yapılmaktadır. Bu da akademik bir dille güzel bir açıklamayla yapılmaktadır.

SPSS Analizi Raporunun Teslim Edilmesi

SPSS analizi yapıldıktan sonra genel olarak tek aşamada teslim etsek de talebiniz doğrultusunda iki aşamada da teslim yapabilmekteyiz. İlk aşamada SPSS analizinin yapılması sonucunda elde edilen tablo ve grafiklerin teslimi yapılmaktadır. Onay vermeniz halinde çalışmanın çıkan bulgularına göre tablo ve grafiklerin yorumlaması da yapılarak SPSS analiziniz tüm bir rapor haline getirilerek teslim edilmektedir.

Rapor teslimlerini sizinle daha önceden kararlaştırdığımız teslim tarihlerinde yapıyoruz. Böylece SPSS analizi raporunuzu istediğiniz tarihte almış oluyorsunuz.

Analizin Açıklanması ve Size Anlatılması

SPSS analizi yapıldıktan sonra anlamadığınız bir yer olması halinde bunun size detaylı açıklaması ilgili hocamız tarafından yapılmaktadır.

SPSS Eğitimi

Yöntem İstatistik olarak SPSS başta olmak üzere pek çok istatistik programının kullanımı konusunda dönem dönem eğitimler düzenliyoruz. Bazı eğitimlerimiz yüz yüze olurken, büyük bir çoğunluğu online olarak verilmektedir. Bu konudaki bilgilendirmeler web sitemiz ve instagram sayfamızdan yapılmaktadır.

Gerek SPSS eğitimlerimiz hakkında gerekse SPSS analizi konusunda dilediğiniz zaman bizimle iletişime geçebilir, aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz. SPSS eğitimi ücretlerimizi öğrenebilir, SPSS analizi ücretlerimizi ise çalışmanızı inceledikten sonra size sunacağımız fiyat teklifi ile öğrenebilirsiniz.

SPSS Programını kimler kullanmaktadır?

SPSS analiz programı IBM firmasının tasarlamış olduğu ürünler arasında yer almaktadır. SPSS programı uzun yıllardır akademik camiada bilimsel araştırmalarda kullanılan en önde gelen istatistik analiz programları arasında yer almaktadır. SPSS programı ücretli bir program olup, bir aylık deneme sürümüyle ücretsiz SPSS kullanma imkanınız bulunmaktadır. SPSS programını indirmek için bu linki tıklayabilirsiniz.

SPSS programını kullanabilmek için istatistik bilginiz ve programı kullanma yetkinliğinizin olması gerekmektedir. Çünkü program içeriği ve kullanımı istatistik bilen kişilere yönelik hazırlanmıştır. İstatistik terimlerini bilmeniz ve istatistiki analizler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bu sebeple SPSS programını kullanabilmek için istatistik mezunu olmak ya da en azından istatistikle ilgili temel kavramlara hakim olmak gerekmektedir. Bu şekilde temel düzeyde de olsa bazı SPSS analizlerinin yapılması mümkündür. Ancak ileri düzey SPSS analizleri için daha detaylı bir eğitime ihtiyaç duyulmaktadır.

SPSS analizi belirli verilerin programa girilerek analiz yapılmasından ibaret değildir. İyi bir SPSS analizinden bahsedebilmek için SPSS' de verilerin analizi sonrasında çıkan bulguların tablo ve grafiklerin doğru değerlendirilip yorumlanması gerekmektedir. Bu sebeple SPSS analizi ve SPSS programının kullanımının bu alandaki uzman kişilerce yapılması gerekmektedir.

Yöntem İstatistik olarak SPSS analizi konusunda en iyi ve uzman kadroyla çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizin de SPSS analizi yaptırma konusunda bir ihtiyacınız olması durumunda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SPSS analizi konusunda kaliteli hizmet vermekle kalmıyor, en uygun SPSS analizi ücretlerini de sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Çalışma sürecinde ve sonrasında da iletişim halinde kalarak sorularınıza yanıt vermekten memnuniyet duyarız. Siz de SPSS analizi yaptırmak istiyorum diyorsanız bizimle irtibata geçebilirsiniz. SPSS analizi yapan yerler arasında Yöntem İstatistik' in farkıyla başarılı akademik analizlere imza atabilirsiniz.

SPSS Analizi Ücretleri Kapsamında Farklı Analiz Türleri Nelerdir?

SPSS analizi denildiğinde tek bir analizden bahsedilmemektedir. Yapılan araştırmanın türüne göre çok sayıda ve türde SPSS analizi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmaktadır:

* T testi

* Geçerlilik ve Güvenilirlik

* Anova Testi

* Kolmogorov-Smirnov Testi

* Pearson Ki Kare Testi

* Frekans Analizi

* Faktör Analizi

* Panel Veri Analizi

* Basit Regresyon

* Çoklu Regresyon Analizi

* Korelasyon Analizi

* Varyans Analizi

* Mann Whitney U Testi vb...

Sizde SPSS analizi yaptırma aşamasına geldiyseniz bizimle iletişime geçerek SPSS analizi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Etiketler: spss analiz ücretleri , spss analiz fiyatları , spss programı , spss indir , spss eğitimi , spss kursu , spss analizi yaptırmak istiyorum , spss ücretleri , spss fiyatları , ücretsiz spss , spss analizi , spss analiz ücreti , spss analiz fiyatı

17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ADIM ADIM SPSS ANALİZİ

SPSS (Statistical Package for the Social Sciences), zorunlu analizler yapmak için kullanılan bir yazılımdır. SPSS, veri analizi, veri görselleştirme, veri madenciliği ve veri kayıtları gibi birçok yay

parametrik ve parametrik olmayan testler

Parametrik testler, dağılım varsayımlarına dayalı istatistiksel testler arasında yer almaktadır. Bilimsel analizlerde temel olarak demografik faktörlerin ve değişkenler arasındaki ilişkilerin istatist

Tez analizi nasıl yapılır

Yüksek lisans tezleri ve doktora tezlerinde özellikle son yıllarda bir ampirik uygulama ve bunun analizinin yapıldığı bir analiz kısmı neredeyse tüm tezlerde olmaktadır. Bu durum tez analizi ihtiyacın

bottom of page